Samenwerking

Hoe faciliteert regio WBO in het vinden van samenwerkingspartners?

Er is een formulier beschikbaar gesteld dat door de jeugdhulpaanbieder kan worden ingevuld en wordt gepubliceerd op de regionale website (https://regiowbo.nl/regiovisie-en-nieuwe-inkoop/inkoop/samenwerking-jeugdhulpaanbieder/). Op basis hiervan kunnen jeugdhulpaanbieders die samen willen werken elkaar vinden. Tevens vond er 20 april een netwerkbijeenkomst plaats. Kon je hier niet bij aanwezig zijn? Neem dan contact op via jeugdhulp@breda.nl. Wij denken graag met je mee over het vinden van eventuele samenwerkingspartners.

Welke juridische samenwerkingsvormen kunnen jeugdhulpaanbieders aangaan?

We hebben op voorhand geen juridische vormen voor samenwerking uitgesloten. We denken graag met jeugdhulpaanbieders mee over de mogelijke vormen die gekozen kunnen worden. Mocht je behoefte hebben dat wij met je meedenken kan je hiervoor een mail sturen naar jeugdhulp@breda.nl. Er zal dan een onafhankelijke partij met je meedenken.

Aanbesteding en Overeenkomst

Wat voor soort aanbesteding kiest Regio WBO voor?

Regio WBO kiest voor een aanbesteding met ontwikkelopgaven. Dat betekent dat de contracten niet tot op de komma zijn dichtgetimmerd. Zo is er meer ruimte voor de expertise van de jeugdprofessional en stimuleert het de ontschotting.
Het zorgt ook voor een overzichtelijk jeugdlandschap en strategisch partnerschap.
Door langdurige overeenkomsten te sluiten, is er ruimte voor investeren en innoveren. Deze manier van aanbesteden geeft regio WBO en de jeugdhulpaanbieders de ruimte om komende jaren samen de jeugdhulp te optimaliseren. Om samen te leren en te ontwikkelen, bijstellen waar nodig en de gezamenlijke doelstellingen in partnerschap realiseren.

Staat je vraag er niet bij?