Inkoop 2025-2026

Kwaliteitshandboek: nieuwe deadlines en richtlijnen

Vanaf 01-01-2025 moet elke aanbieder voldoen aan een onafhankelijke toets op het kwaliteitshandboek.

We begrijpen dat dit een tijdrovend proces kan zijn, mede door de wachttijden voor een onafhankelijke audit. Daarom geven we aanbieders extra tijd om aan deze eis te voldoen. De nieuwe deadline om te voldoen aan de onafhankelijke toets is gesteld op 30-06-2025. Als een aanbieder op deze datum niet aan de eisen voldoet, zal de overeenkomst worden beëindigd.

Inschrijvingsvereisten

Bij de inschrijving moeten aanbieders een kwaliteitscertificaat of een positief onafhankelijk auditrapport van het kwaliteitshandboek indienen. Een onafhankelijk auditrapport kan ook worden uitgevoerd door een andere jeugdhulpaanbieder, mits deze in het bezit is van een erkende auditor die bevoegd is om deze taak uit te voeren.

Toelichting Proces

Tijdens de presentatie op 26 juni lichten we het proces en de tijdslijn voor het indienen van het kwaliteitshandboek verder toe. Dit omvat de stappen die aanbieders moeten volgen om te voldoen aan de gestelde eisen en de ondersteuning die beschikbaar is gedurende dit proces.

Meer informatie?

Voor vragen of meer informatie over inkoop en het kwaliteitshandboek kan er contact worden opgenomen met ons inkoopteam.